HTML

Április 11-e a mi forradalmunk

2010.03.18. 03:48 weiszimre

 Március 14-én reggel 9 órai kezdettel 1000 fő részvételével kezdetét vette a pestszentimrei református gyülekezetben a FIDESZ-Magyar Polgári Szövetség és a Kereszténydemokrata Néppárt XVIII.kerületi szervezetei által szervezett 1848/1849 - es forradalom évfordulójának alkalmából tartott ünnepség.


Az ünnepséget Orbán Kálmán református lelkész nyitotta meg majd ezt követően Ughy Attila fővárosi képviselő a FIDESZ-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje mondta el ünnepi beszédét. Ughy Attila beszédében kiemelte, hogy a most hatalmon lévőket nem eltiporni akarjuk  hanem jobb elvek által kiszorítani őket! Majd a változás szükségessége mellett hitet téve a következő szavakkal zárta beszédét: " Itt az idő most vagy soha".

Ughy Attila beszédét követően a FIDESZ-KDNP kerületi ünnepségének díszvendégei Németh Zsolt és Tőkés László tartották meg beszédüket. Németh Zsolt és Tőkés László egyaránt párhozamot vont az 1848/49-es események és a jelenlegi helyzet között. Tőkés László beszédének jelmondata következő volt: "Talpra magyar, kelj fel és járj!" míg Németh Zsolt az országgyűlési választások dátumát április 11-ét kapcsolta össze a 1848-as forradalom eseményeivel, mivel 1848 április 11-én ratifikálta az akkori Országgyűlés az áprilisi törvényeket amely a polgári Magyarország létrejöttét jelentette. A díszvendégek emlékeztették a jelenlévőket arra, hogy 2010.április 11-én mi magyarok lezárhatjuk a posztkommunista Magyarország történetét és megkezdődhet az új polgári Magyarország kibontakozása ezért április 11-e a mi forradalmunk.

A beszédek elhangzása után az erdélyi Kalota-vidék és a szülőföld kapcsolatának erősítésében és Vasvári Pál emlékének megőrzésében kifejtett kiemelkedő tevékenységéért Ughy Attila a kerület FIDESZ-KDNP-s országgyűlési képviselő-jelöltje megkapta a Kalota-vidéki magyar közösség által 1996-ban alapított Vasvári Pál díjat. A díj annak elismerése, hogy Ughy Attila lehetővé tette a Vasvári kopjafa elhelyezését kerületünkben és közéleti tevékenységével folyamatosan erősíti Erdély és az anyaország kapcsolatát. A Vasvári Pál-díjat Péntek László, Kőrösfő alpolgármestere és egy kalotaszegi díszruhába öltözött leány nyújtotta át a FIDESZ-KDNP jelöltjének.


Ezt követően koszorúzást tartottak a Vasvári kopjafánál. Több helyi szervezet és a ünnepség díszvendégei egyaránt elhelyezték a megemlékezés koszorúit az emlékműnél. A Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség közösen koszorúzott Chladek Tibor Fidelitas alelnök és Kiss Róbert IKSZ elnök személyében.

 

Ezután az ünnepség a templomban folytatódott, ahol ünnepi istentisztelet keretein belül igét hirdetett Tőkés László, majd Németh Zsolt előadását hallgathatta meg a közönség.

-harangi-

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://juhe.blog.hu/api/trackback/id/tr91848743

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása